Helyzetjelentés

Helyszín: 407-es vonat, 433-as vagon, 22-es szék.

Ma sokáig aludtam. Mitha fejbekólintottak volna, mintha a testem fel akart volna készíteni arra, hogy hosszú éjszakám lesz, és tényleg. Hallgatom a monoton vonatkattogást, álmosít a ringatás. De vissza a reggelhez: nyárillat, meleg pára, és két-három korty lopott kávé.

Disputa: kőszínház/független színház, tapogatózások, vélemények.Egy-egy előre elcsípett taktus és kép az esti előadásból. A kíváncsiság hajt, hogy tovább nézzem a főpróbát és csodáljam a táncosok szokatlan melegítőfelszerelését, de beérem a zenével, fokozom az elvárásaim.

Délután átvágtunk a Sas alatt, megint ugyanaz az érzés, nem akarok hazamenni, mert ami most történik az jó, de ahogy kiérünk az árkád alól,  gyomorforgatóan ismerős utca és kapualj látványa fogad. Itt már jártam, nem is egyszer, és valószínüleg nem is utoljára. Egyre inkább hatalmasodik a szorítás, a gyomorgörcs, de hátat fordítok, és hamar túlteszem magam rajta: irány a park.

Friss poén: „ Az élet egy lengőajtó, sosem tudod mikor nyílik, de mindig pofán csap”. Elcsépelt, internetes szócikk, de én most hallom előszőr, és jó röhögni rajta, mert minden helyzetre ráhúzható és most roppant aktuális, főleg, ahogy egyre közelebb és közelebb kúszik a vonat hazafelé. De nem számít, mert ahhoz még elég hosszú az út, hogy átszűrjek dolgokat, és azokra emlékezzek, ami kellemesen bizsergeti a lábam. Máris újra hallom a zenét. Generációk: Bolero/Carmina Burana. Felmegy a függöny és megtörténik a varázslat. Csupán azt érzem, hogy én is hullámzok, és könnyű minden, mint egy pihe. Rituális hullámzás, könnyedség, majd vágás, friss váltás, második felvonás. A tánc még mindig bennem pulzál, forr, kering, és csak azt bánom, hogy vége, hogy megint a koszos fülke fényét bámulom, idegesít a neon, hogy négy arasznyi helyen kucorodom, és hogy nem fordulhatok vissza… miért is jöttem el?

Lokodi Anna-Aletta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s